Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Profesorii vor capul preşedintelui unei universităţi californiene, acuzat că a muşamalizat abuzuri sexuale

romaniatv.net
hartuire sexuala

Circa 200 de profesori de la USC au semnat marţi o scrisoare foarte dură prin care cer demisia preşedintelui universităţii californiene în urma unui scandal legat de presupusele abuzuri sexuale ale unui fost ginecolog din campus, George Tyndall, relatează AFP, conform agerpres.ro.

"Noi, profesorii de la universitate, scriem pentru a ne exprima revolta şi dezamăgirea faţă de probele care se acumulează ilustrând eşecul preşedintelui (C.L. Max) Nikias de a proteja studentele, angajaţii noştri şi colegele noastre de o hărţuire repetată", scriu semnatarii în scrisoare. 

Din punctul lor de vedere, Nikias "şi-a pierdut autoritatea morală pentru a conduce universitatea", potrivit scrisorii obţinute de AFP. 

"Preşedintele Nikias trebuie să lase locul unor noi conducători pentru a lua măsurile necesare pentru remedierea pagubelor", adăugă ei, apreciind că "administraţia universităţii a acţionat prost în fiecare etapă". 

Cel puţin 200 de studente au sunat deja la o linie telefonică specială pentru a depune mărturie privind doctorul Tyndall, care a fost ginecolog cu normă întreagă la centrul medical al USC până când a fost înlăturat din post în 2016, iar apoi concediat în 2017 în baza unui acord amiabil. 

Două plângeri au fost deja depuse împotriva universităţii, acuzate că nu şi-a protejat studentele şi că a încercat să muşamalizeze acţiunile medicului, împotriva căruia au apărut acuzaţii încă din anii '90. 

Dr. Tyndall nu a putut fi contactat marţi, dar a declarat într-un interviu precedent pentru Los Angeles Times, care a făcut public cazul, că nu a comis niciun act abuziv şi că toate actele sale în timpul examinărilor pelviene au fost justificate medical. 

Potrivit studentelor şi asistentelor medicale, doctorul ar fi penetrat vaginul a zeci de paciente cu degetele sale, uneori cu întreaga mână, fără motive medicale valabile. 

El le cerea pacientelor să se întindă goale pentru examinare, practică neobişnuită în SUA unde ele în general poartă un acoperământ din hârtie, făcând apoi comentarii despre tonicitatea lor vaginală, sânii şi pielea lor, întrebându-le despre viaţa lor sexuală pe care apoi o comenta. 

Unele femei l-au acuzat că le-a atins sânii într-un mod neadecvat pentru un examen medical. De asemenea, el este acuzat de comentarii rasiste şi homofobe. 

Scandalul reaminteşte de cel al lui Larry Nassar, fost medic sportiv al Universităţii de stat din Michigan (MSU), condamnat la 175 de ani de închisoare pentru că a agresat sexual peste 300 de tinere sportive, printre care şi campioane olimpice la gimnastică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.