Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA rămân la teoria balonului spion: Ştim că balonul a încălcat spaţiul aerian al Statelor Unite şi legislaţia internaţională

informateca.ro
balon spionaj

Departamentul american al Apărării a respins, vineri seară, afirmaţiile Chinei, care susţine că balonul depistat deasupra Statelor Unite este un dispozitiv civil, Washingtonul menţinând poziţia că este vorba despre un aparat militar de recunoaştere.

Ministerul chinez de Externe a transmis vineri că balonul depistat în spaţiul aerian al Statelor Unite este un dispozitiv "civil" pentru "cercetare", în principal în domeniul meteorologic. Beijingul a exprimat "regret" că balonul a ajuns în spaţiul aerian american din cauza unei situaţii de "forţă majoră".

Dar Washingtonul a respins această poziţie. "Suntem la curent cu informaţiile anunţate de China. Dar noi ştim că este un balon de supraveghere. Nu intenţionez să fiu mai specific", a declarat vineri seară Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de postul de televiziune CNN.

"Ştim că balonul a încălcat spaţiul aerian al Statelor Unite şi legislaţia internaţională, ceea ce este inacceptabil. Am transmis aceste lucruri Chinei la mai multe niveluri", a subliniat oficialul american. "Încă o dată, în momentul de faţă, balonul nu reprezintă vreo ameninţare militară sau fizică pentru persoanele de la sol, astfel că vom continua să îl monitorizăm şi să analizăm opţiunile", a subliniat Ryder.

Departamentul american al Apărării a dezvăluit joi seară că urmăreşte de câteva zile un balon de spionaj aparţinând Chinei, aflat în zona de nord a teritoriului Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.