Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA reacționează față de cazul Khashoggi - Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi-a anulat joi participarea la forumul economic de la Riad

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi-a anulat joi participarea la forumul economic de la Riad, în plin scandal privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează AFP preluată de Agerpres.

''Tocmai m-am întâlnit cu preşedintele Donald Trump şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, şi am decis că nu voi participa la summitul 'Future Investment Initiative' din Arabia Saudită'', a indicat Mnuchin joi pe Twitter.

Acest anunţ, care a survenit după o serie de anulări privind participarea unor miniştri şi şefi de companii la reuniunea de la Riad, a provocat imediat o scădere a Bursei din New York.

Numeroase personalităţi economice, inclusiv americane, au renunţat să participe la reuniunea de la Riad, prevăzută pentru 23-25 octombrie, din cauza scandalului care pune în încurcătură puterea saudită.

Jamal Khashoggi, care era îndeosebi colaborator al publicaţiei The Washington Post, nu a mai dat nici un semn de viaţă de când a intrat, pe 2 octombrie, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Sub o presiune crescândă, autorităţile saudite neagă faptul că au vreo cunoştinţă despre soarta lui Khashoggi, care era critic la adresa Riadului şi care se instalase în SUA în 2017, dar se acumulează elementele care acreditează teza asasinării jurnalistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.