Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA reacționează dur după anunțul lui Netanyahu și avertizează: 'O invazie militară masivă la Rafah ar avea un efect extrem de nefast'

BBC
Rafah

Statele Unite şi-au reafirmat luni ferm opoziţia faţă de orice operaţiune majoră israeliană la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, în contextul în care premierul Benjamin Netanyahu a declarat că a stabilit "o dată" pentru o astfel de operaţiune, relatează AFP, conform Agerpres.

"Am comunicat clar Israelului că noi considerăm că o invazie militară masivă la Rafah ar avea un efect extrem de nefast asupra acestor civili şi, în cele din urmă, ar afecta securitatea Israelului", a declarat presei, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că a fost stabilită o dată pentru o ofensivă asupra oraşului Rafah
, care, potrivit Israelului, este unul dintre ultimele bastioane ale Hamas în Fâşia Gaza.

Victoria asupra mişcării islamiste palestiniene "necesită intrarea în Rafah şi eliminarea batalioanelor teroriste de acolo. Se va întâmpla - există o dată", a afirmat premierul israelian într-o înregistrare video.

Statele Unite şi multe capitale se tem pentru siguranţa celor peste 1,5 milioane de locuitori din Gaza care şi-au găsit refugiu în această zonă din sudul extrem al Fâşiei Gaza, în apropiere de graniţa închisă cu Egiptul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.