Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA reacționează dur la atacul Rusiei asupra Odesei: pun serios la îndoială credibilitatea Rusiei

Agerpres
Lloyd austin Anthony blinken

Statele Unite au condamnat sâmbătă loviturile ruse cu rachete asupra portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră, spunând că acestea "pun serios la îndoială" angajamentul Rusiei de a debloca exporturile de cereale în cadrul acordului pe care l-a semnat vineri la Istanbul, transmite AFP.

"Acest atac pune serios la îndoială credibilitatea angajamentului Rusiei faţă de acordul de vineri şi subminează activitatea ONU, Turciei şi Ucrainei pentru a livra alimente esenţiale pe pieţele globale", a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken, într-un comunicat, informează Agerpres.

Atacul asupra portului din Odesa a fost anunţat de armata ucraineană, care l-a atribuit Rusiei. ''Inamicul a atacat portul comercial Odesa cu rachete de croaziera Kalibr. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, două au lovit infrastructura portului'', a informat Comandamentul Operaţional Sud pe reţeaua Telegram.

Rusia a negat sâmbătă orice implicare în loviturile asupra portului ucrainean Odesa, potrivit ministrului turc al apărării, Hulusi Akar, citat de DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.