Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA reacționează la arestările de la protestele din Rusia: 'Condamnăm utilizarea persistentă de tactici brutale contra unor manifestanţi paşnici'

DW.com
proteste Rusia

Statele Unite ale Americii au reacţionat la ceea ce au numit a fi 'tacticile brutale' ale Rusiei împotriva manifestanţilor de opoziţie.

'Statele Unite condamnă utilizarea persistentă de tactici brutale de către Rusia contra unor manifestanţi paşnici şi a unor jurnalişti pentru a doua săptămână consecutiv, şi îşi reînnoiesc apelul la eliberarea celor care au fost arestaţi, printre care Aleksei Navalnîi', a transmis secretarul de stat, Antony Blinken, pe Twitter.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

Reacția lui Blinken vine după ce poliţia rusă a reţinut-o pe Iulia Navalnîia, soţia opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, în cursul unui protest neautorizat desfăşurat duminică la Moscova, au anunţat aliaţii opozantului pe reţelele sociale, transmite Reuters.

Potrivit ONG-ului de monitorizare OVD-Info, mai mult de 300 de participanţi la protestul din capitală au fost deja arestaţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

Iulia Navalnîia fusese reţinută şi săptămâna trecută la un protest similar în favoarea eliberării soţului său.

Conform celui mai recent bilanţ alcătuit de OVD-Info, peste 1.000 de manifestanţi au fost reţinuţi la mitingurile desfăşurate duminică.

Citește și: Florin Roman îl face praf pe Vlad Voiculescu: Așa repede ați capitulat sau e doar o recunoaștere a faptului că nu faceți față pălăriei prea mari?

Cele mai multe arestări, 142, au fost operate la Moscova, urmate de cele de la Vladivostok (113), în Extremul Orient rus, apoi de la Novosibirsk (93) şi Krasnoiarsk (91), în Siberia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.