Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA relaxează regulile de testare COVID pentru călătorii din China

20minutos.es
Centaurus covid coronavirus

Administrația Biden se pregătește să relaxeze restricțiile privind testarea COVID-19 pentru călătorii din China începând de vineri, notează Mediafax.

Două surse anonime au declarat pentru Associated Press că administrația Biden a decis să reducă cerințele de testare deoarece cazurile, spitalizările și decesele sunt în scădere în China.

Restricțiile au fost instituite la 28 decembrie și au intrat în vigoare la 5 ianuarie, pe fondul unei creșteri a numărului de infecții în China, în condițiile în care chinezii au redus drastic restricțiile pandemice când americanii îți exprimau îngrijorarea că omologii lor chinezi nu sunt sinceri în privința numărului real de infecții și decese. La momentul respectiv, oficialii americani au spus că restricțiile au fost necesare pentru a proteja cetățenii și comunitățile americane, deoarece exista o lipsă de transparență din partea guvernului chinez cu privire la dimensiunea valului sau la variantele care circulau în China.

Ca parte a răspunsului său, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a extins la începutul acestui an supravegherea genomică în mai multe aeroporturi din SUA, colectând probe voluntare de la pasagerii de la bordul a sute de zboruri săptămânale din China, precum și testarea apei reziduale la bordul avioanelor. Programul de supraveghere genomică a călătorilor va continua să monitorizeze călătorii din China și din alte peste 30 de țări.

Conform regulilor impuse în ianuarie, cei care călătoresc în SUA din China, Hong Kong și Macao trebuie să facă un test COVID-19 cu cel mult două zile înainte de călătorie și să prezinte un test negativ înainte de îmbarcarea în avion. Testarea se aplică oricărei persoane cu vârsta de 2 ani sau mai mult, inclusiv cetățenilor americani. De asemenea, se aplică persoanelor care călătoresc din China via o țară terță și persoanelor care fac legătura prin SUA în timp ce merg spre alte destinații. Oricine a fost testat pozitiv cu mai mult de 10 zile înainte de zbor poate furniza documente care să arate că s-a vindecat de COVID-19 în locul unui rezultat negativ.

China a înregistrat o creștere a infecțiilor și a deceselor după ce a renunțat la strategia "zero COVD" la începutul lunii decembrie, în urma unor proteste publice rare împotriva politicii „zero-Covid”.

Dar, pe măsură ce China și-a relaxat regulile stricte, infecțiile și decesele au crescut, iar în unele părți ale țării, timp de săptămâni, spitalele au fost copleșite de pacienți infectați care căutau ajutor. Cu toate acestea, guvernul chinez a întârziat să facă publice datele privind numărul de decese și infecții.

Decizia SUA de a ridica restricțiile vine într-un moment în care relațiile dintre SUA și China sunt tensionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.