Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce au acuzat Rusia că a generat criza din Venezuela, reprezentanții SUA vor avea întâlniri cu oficialii ruși

AFP
rusia sua

Reprezentantul special al SUA pentru criza din Venezuela Elliott Abrams se va întâlni începând de luni, la Roma, cu viceministrul rus al afacerilor externe Serghei Riabkov şi cu alţi oficiali ruşi pentru a discuta despre situaţia din Venezuela, transmite sâmbătă EFE, potrivit Agerpres.

Discuţiile prevăzute să se desfăşoare în perioada 18-19 martie în capitala Italiei vor viza "situaţia din Venezuela, care se degradează pe zi ce trece", potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat, dat publicităţii sâmbătă.

Elliott Abrams urmează să se întâlnească şi cu oficiali italieni, inclusiv cu Pietro Benassi, consilierul diplomatic al premierului Giuseppe Conte.

Citeste si Actiune de AMPLOARE în București - Șoferi UBER și de taxi, amendați cu 45.000 lei

SUA au multiplicat în ultimele zile acuzaţiile la adresa Rusiei în care este denunţat sprijinul acordat regimului preşedintelui Nicolas Maduro. Luni, Washingtonul a acuzat Moscova de "intervenţionism", referire la sprijinul pe care continuă să-l asigure preşedintelui venezuelean, în timp ce SUA şi alte 50 de state l-au recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido ca preşedinte interimar.

"Rusia a creat această criză. Din motive proprii, ea torpilează visele şi speranţele democratice ale poporului venezuelean", a declarat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, într-o conferinţă de presă.

"Moscova, la fel ca Havana, continuă să ofere sprijin politic regimului Maduro, punând în acelaşi timp presiune asupra altor ţări pentru ca acestea să ignore legitimitatea democratică a preşedintelui interimar Guaido", a adăugat Mike Pompeo.

Oficialul american a mai informat că Rosneft, compania rusă de stat, continua sa cumpere ţiţei de la compania Petroleos (PDVSA), principala sursă de valută a Venezuelei, supusă sancţiunilor SUA.

În această săptămână, Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat banca rusă Evrofinance Mosnarbank pentru sprijinul acordat guvernului venezuelean prin utilizarea criptomonedei "petro", pentru ca acesta să se sustragă sancţiunilor economice impuse regimului de la Caracas.

SUA au fost prima ţară care l-a recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido ca preşedinte legitim al Venezuelei, după autoproclamarea sa pe 23 ianuarie, şi din acel moment acţiunile sale vizează creşterea presiunilor asupra preşedintelui Nicolas Maduro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.