Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sancţionează opt membri ai Curţii Supreme din Venezuela, printre care şi preşedintele acesteia

Venezuela

Statele Unite au plasat joi pe lista lor neagră financiară opt membri ai Curţii Supreme din Venezuela, printre care şi preşedintele acesteia, acuzaţi de a fi agravat criza politică din ţară slăbind autoritatea Parlamentului, transmite AFP preluat de agerpres.

Aceşti judecători au "exacerbat situaţia interferând constant cu ramura puterii legislative", a declarat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, într-un comunicat. 

Venezuela este zguduită de la 1 aprilie de un val de violenţe care a provocat moartea a 43 de oameni. 

Conform Trezoreriei americane, preşedintele Curţii Supreme, Maikel José Moreno Pérez, şi cei şapte membri ai acestei instanţe sunt responsabili de mai multe decizii care au uzurpat puterile Parlamentului, controlat de opoziţie, şi au permis executivului să guverneze prin decrete de urgenţă. 

Potrivit sancţiunilor, eventualele active în Statele Unite ale celor opt judecători vor fi îngheţate iar aceştia nu pot intra în legături de afaceri cu cetăţeni americani. 

Preşedintele Donald Trump a calificat joi criza politică din Venezuela ca fiind o "ruşine pentru umanitate", afirmând că ţara nu a cunoscut o asemenea situaţie de mai multe decenii. 

Şeful opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a acuzat joi autorităţile că l-au împiedicat să plece din ţară spre New York, unde urma să se întâlnească vineri cu Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, relatează AFP. 

"M-au informat că paşaportul meu a fost anulat", a spus acesta, într-o filmare în direct pe internet de la aeroportul internaţional din Caracas. "Paşaportul meu este valabil până în 2020. Ce doresc ei este ca eu să nu merg la Naţiunile Unite", a precizat Capriles. 

"Sper să nu fie o măsură de represalii confiscarea paşaportului lui Henrique Capriles pentru că urma să ne întâlnim mâine la ONU", a reacţionat pe Twitter Înaltul Comisar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.