Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii lovesc puternic Rusia: noi sancțiuni pentru industria de apărare rusească; importul de aur a fost interzis

economica.net
lingou aur

Statele Unite au impus marți sancțiuni pentru peste 100 de companii și persoane și au interzis importul de aur rusesc nou, sporind presiunea asupra Rusiei după invazia acesteia în Ucraina, în conformitate cu angajamentele luate de G7 în această săptămână, anunță Reuters, relatează Mediafax.

Într-o declarație, Departamentul Trezoreriei SUA a precizat că a impus sancțiuni împotriva a 70 de entități, dintre care multe sunt esențiale pentru baza industrială de apărare a Rusiei, precum și împotriva a 29 de persoane, într-un efort de a împiedica capacitatea Rusiei de a dezvolta și desfășura arme și tehnologii folosite în invazia Ucrainei.

"Luarea în vizor a industriei de apărare a Rusiei va reduce capacitățile președintelui rus Vladimir Putin și va împiedica și mai mult războiul împotriva Ucrainei, care a fost deja afectat de un moral scăzut, lanțuri de aprovizionare rupte și eșecuri logistice", a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, în comunicat.

Măsura de marți a impus noi sancțiuni asupra Rostec, conglomeratul de stat rusesc din domeniul aerospațial și al apărării. Trezoreria a precizat că "umbrela de management a Rostec include peste 800 de entități dintr-o gamă largă de sectoare" și că toate entitățile deținute în proporție de 50% sau mai mult, direct sau indirect, de Rostec sunt blocate.

De asemenea, a fost sancționată United Aircraft Corporation, producătorul avioanelor de luptă rusești MiG și Sukhoi - avioane care sunt pilotate și de aliații SUA, inclusiv de unii membri NATO - și care este deținută majoritar de Rostec. Trezoreria americană a declarat că această măsură are ca scop "slăbirea capacității Rusiei de a-și continua asaltul aerian asupra Ucrainei".

Tupolev, producătorul bombardierelor strategice rusești și al avioanelor de transport, a fost, de asemenea, sancționat.

Noile sancțiuni interzic, de asemenea, importul de aur de origine rusă, cu excepția celui localizat în afara Rusiei înainte de marți, vizând cel mai mare export non-energetic al țării.

Aurul este un activ crucial pentru banca centrală rusă, care s-a confruntat cu restricții de acces la unele dintre activele sale deținute în străinătate din cauza sancțiunilor occidentale.

Rusia produce în jur de 10% din aurul extras la nivel mondial în fiecare an.

De asemenea, Departamentul de Stat impune marți sancțiuni împotriva a 45 de entități și 29 de persoane, inclusiv unități militare rusești și agenția de informații FSB, a precizat Trezoreria. Peste 500 de ofițeri militari ruși vor fi, de asemenea, afectați de restricții de viză, la fel ca și alți oficiali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.