Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se dotează cu cel mai scump portavion nuclear

sua steag

Flota SUA a încorporat vineri portavionul nuclear USS Gerald R. Ford, cel mai modern şi mai scump din întreaga sa flotă, care poate transporta un echipaj de 4.500 de oameni şi care poate primi la bord 70 de avioane, informează EFE, conform agerpres.ro

Deşi aflat deja în dotarea flotei SUA, nu este de aşteptat ca portavionul Gerald R. Ford să participe la misiuni militare pe mările şi oceanele lumii mai devreme de 2020. 

Procedura de predare a avut loc la şantierele din Newport News, statul Virginia, după mai multe probe realizate începând cu data de 26 mai, a informat joi flota SUA într-un comunicat de presă.

Trump, decizie RADICALĂ care a produs o undă de ȘOC: Canada se declară 'profund dezamăgită'


Portavionul USS Gerald R. Ford este "perla coroanei" flotei SUA, o fortăreaţă plutitoare cu propulsie nucleară, automatizată şi cu tehnologii care permit desfăşurarea în timp record şi care a costat aproximativ 13 miliarde de dolari. 

Cu încorporarea USS Gerald R. Ford, SUA dispun în prezent de 11 portavioane, iar preşedintele american Donald Trump a promis că ţara sa va dispune de 12 portavioane. 

Prezent în martie la şantierele din Virginia, Donald Trump a declarat că portavionul USS Gerald R. Ford "va asigura capacităţile necesare pentru a ne feri de terorism şi pentru a lupta împotriva duşmanilor în viitor". 

În afara celor 12 portavioane, Trump a promis că SUA vor deţine 350 de nave de război, că va spori numărul militarilor în cadrul tuturor forţelor armate ale SUA şi că va creşte puterea militară americană pentru a atinge noi recorduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.