Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se implică în problema din Transnistria: Mesajul transmis la Chișinău

economist.com
transnistria

Guvernul de la Chişinău se angajează să promoveze cu insistenţă, în 2017, măsuri orientate spre avansarea negocierilor în dosarul transnistrean. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi pe care vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a avut-o cu asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink, informează luni Radio Chişinău.

Cu această ocazie, Gheorghe Bălan informat-o pe Bridget Brink despre evenimentele importante din 2016 în dosarul transnistrean, referindu-se în mod concret la runda de negocieri în formatul 5+2 şi la conferinţa anuală 'Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean', titrează agerpres.ro.

Citește și: Ponta, pe făraș

A fost menţionată şi Declaraţia cu privire la negocierile în format '5+2', adoptată la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de Miniştri al OSCE, la Hamburg, Germania, care reafirmă poziţia fermă a statelor participante de a identifica o soluţie paşnică şi durabilă pentru conflictul transnistrean, o soluţie care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu determinarea unui statut special pentru regiunea transnistreană, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare al Republicii Moldova.

Vicepremierul Gheorghe Bălan a asigurat-o pe Bridget Brink că guvernul Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru a menţine funcţionale toate platformele de dialog cu Tiraspolul, în vederea restabilirii spaţiilor naţionale unice (juridic, economic, social, vamal etc.) şi realizării dezideratului de reintegrare a Republicii Moldova.

Citește și: Aceștia sunt porcii răsfățati pentru a satisface nevoile japonezilor de carne superioară

La rândul său, Bridget Brink a apreciat progresele înregistrate în procesul de reglementare transnistreană şi a încurajat părţile implicate să-şi conjuge eforturile pentru a obţine rezultatele scontate.

De asemenea, oficialul a declarat că SUA va examina posibilităţile de a susţine în continuare aplicarea reformelor asumate de guvernul de la Chişinău, se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.