Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se pregătesc de un mare ȘOC: Apropiatul lui Donald Trump s-a retras

ABC News
Trump

Preşedintele comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, republicanul Devin Nunes, un apropiat al lui Donald Trump, s-a recuzat din ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile din noiembrie pentru Casa Albă, după ce a fost acuzat că politizează investigaţia, transmit AFP, DPA şi Reuters.

Nunes a calificat drept 'în întregime false şi motivate politic' acuzaţiile înaintate împotriva lui de 'grupuri de activişti de stânga' la Biroul de etică al Congresului, scrie agerpres.ro.

Citește și: ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ

'Cred că este în interesul comisiei pentru informaţii a Camerei şi al Congresului ca (republicanul) Mike Conway, asistat de reprezentanţii Trey Gowdy şi Tom Rooney, să preia temporar responsabilitatea anchetei comisiei cu privire la Rusia, cât timp comisia de etică a Camerei examinează această chestiune', a declarat Nunes, într-un comunicat.

Ancheta parlamentară a fost deschisă după ce agenţiile americane de informaţii au acuzat Rusia de ingerinţă în alegerile prezidenţiale în favoarea lui Trump.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

Devin Nunes, care a participat activ la campania miliardarului, a fost acuzat de democraţi că încearcă să deturneze atenţia anchetei de la posibile legături între anturajul lui Donald Trump şi responsabili ruşi. Nunes este bănuit mai ales că a dorit să susţină acuzaţiile de spionaj aduse de Donald Trump predecesorului său, Barack Obama.

La sfârşitul lui martie, Nunes a declanşat o furtună politică după ce a afirmat că deţine probe că agenţiile de informaţii americane au interceptat comunicaţiile unor membri ai echipei lui Trump şi chiar ale acestuia, înaintea instalării în funcţie.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

Reprezentantul principal al democraţilor în comisie, Adam Schiff, a somat atunci administraţia Trump să-şi facă publice 'dovezile'. Joi, după anunţul retragerii lui Nunes, Schiff a declarat că aceasta oferă comisiei ocazia unui 'nou început' şi că materialele văzute de republican la Casa Albă vor fi acum disponibile pentru toţi membrii comisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.