Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Senatul sporește rolul IRS în monitorizarea criptomonedelor

captură TV
senatul SUA

Senatul american a lansat duminică seara 2.702 de pagini din cea mai recentă versiune a proiectului de lege bi-partizan cu privire la infrastructură. Finanțarea pentru IRS nu a crescut dar proiectul de lege include cerințe de raportare sporită a informațiilor pentru „brokerii” tranzacțiilor cu criptomonede. Raportarea sporită a informațiilor include în mod necesar sancțiuni sporite pentru ne-raportare. Și aceste sancțiuni de neraportare a informațiilor sunt incredibil de dure.

Proiectul de lege nu creează noi cerințe de raportare sau noi penalități pentru persoane fizice și nu impune deloc noi obligații titularilor individuali de criptomonede. În schimb, dacă ar fi adoptată, legea propusă ar impune platformelor de schimb de criptomonede - definite ca „orice persoană care (...) este responsabilă cu furnizarea regulată a oricărui serviciu care efectuează transferuri de active digitale în numele altei persoane” să depună o declarație de informare care să raporteze tranzacția. Deși formularul nu a fost încă creat, el va fi creat probabil într-un termen scurt. Legislația propusă va intra în vigoare în 2023, oferind platformelor un an și jumătate pentru a se pregăti să îndeplinească noile cerințe.

Deși cuvintele „criptomonedă”, „monedă virtuală”, „bitcoin” sau altele asemenea nu apar niciodată în cele aproape 3.000 de pagini ale legislației propuse, un activ digital este definit ca „orice reprezentare digitală a valorii care este înregistrată pe o distribuție securizată criptografic contabil sau orice altă tehnologie similară specificată de secretar. ” Definiția este concepută pentru a include criptomoneda și orice altă reprezentare a valorii care ar putea evolua în viitor.

Ce este raportarea informațiilor?

Raportarea informațiilor nu este la fel ca o declarație fiscală. Declarațiile fiscale sunt rapoarte despre cât de mult se câștigă venituri, cât de mult impozit este datorat și cât de mult impozit a fost plătit. Toate persoanele din SUA care câștigă venituri peste o anumită sumă * trebuie să depună declarații fiscale. Dacă o declarație fiscală este un tort, atunci raportarea informațiilor alcătuiește ingredientele din tort. Angajatorii au cerințe de raportare a informațiilor, cum ar fi cerința de a depune formularele W-2 care raportează salariile și impozitele reținute ale angajaților lor. Băncile au cerințe de raportare a informațiilor și trebuie să raporteze cât de mult dobândă este câștigată și plătită titularilor de cont. Dacă legislația propusă în cea mai recentă versiune a proiectului de lege pentru infrastructura Senatului este adoptată, atunci schimburile criptografice vor avea cerințe sporite de raportare a informațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.