Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Coreea de Sud opresc exercițiile militare: vor pace cu Phenianul

reuters
THAAD coreea de sud

SUA şi Coreea de Sud amână manevrele militare aeriene comune programate la sfârşitul lunii noiembrie, o decizie luată pentru a susţine eforturile diplomatice cu Phenianul, au anunţat cei doi miniştri ai apărării, transmit dpa şi AFP, preluând o ştire a agenţiei sud-coreene Yonhap, relatează Agerpres.

Citește și: Veneția, în stare de alertă: ar putea fi din nou inundată. Meteorologii au anunțat ploi torențiale

'Am luat această decizie în semn de bunăvoinţă pentru a contribui la o atmosferă propice diplomaţie şi la progresul păcii', a declarat pentru presă şeful Pentagonului, Mark Esper, aflat împreună cu omologul său sud-coreean Jeong Kyeong Doo la un summit ASEAN la Bangkok.

Phenianul a condamnat planurile de desfăşurare a acestor exerciţii comune şi a ameninţat că va răspunde printr-o 'pedeapsă şocantă'.

Sâmbătă, Mark Esper a afirmat că SUA şi Coreea de Sud ar trebui să fie flexibile în privinţa acestor manevre militare pentru a lăsa mai mult spaţiu diplomaţiei. Aflat în avion spre Coreea de Sud, el a mai spus că SUA sunt deschise către o reducere a exerciţiilor militare viitoare, criticate cu regularitate de Phenian. Peste 28.000 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud în scop de descurajare a potenţialelor ameninţări venite din Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.