Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi Coreea de Sud vor lua o decizie privind viitoarele exerciţii militare comune înainte de 1 decembrie

nave armata razboi naval portavion

SUA şi Coreea de Sud vor lua o decizie privind viitoarele exerciţii militare comune "înainte de 1 decembrie", a declarat miercuri, la Washington, ministrul sud-coreean al apărării, Jeong Kyeong-doo, relatează AFP preluată de Agerpres

După suspendarea mai multor exerciţii militare comune din luna iunie pentru a facilita negocierile privind programul nuclear nord-coreean, cele două părţi vor "să menţină nivelul lor actual de apărare comună şi de pregătire militară", a declarat Jeong Kyeong-doo la finalul unei întâlniri la Pentagon cu omologul său american Jim Mattis.

"În ceea ce priveşte viitoarele exerciţii militare de mare amploare, am discutat despre ele astăzi", le-a spus jurnaliştilor ministrul sud-coreean.

"Vom face o evaluare şi vom avea rezultatul până la 15 noiembrie şi vom lua apoi decizia noastră finală privind exerciţiile majore de anul viitor înainte de 1 decembrie", a conchis el.

"Nu este ca şi cum am fi anulat toate exerciţiile noastre comune", a subliniat la rândul său Jim Mattis.

"La ora actuală, nu ne temem de o pierdere a capacităţii operaţionale", a adăugat el. Dar "este clar că pe viitor, va trebui să facem ajustări pentru a ne asigura că nu vom pierde această capacitate".

Cei doi miniştri au anunţat în urmă cu două săptămâni, la Singapore, anularea manevrelor militare "Vigilant Ace", un exerciţiu aerian care a avut loc în fiecare an la începutul lui decembrie, în Coreea de Sud, pentru a ameliora coordonarea între cele două armate aliate şi a întări pregătirea trupelor pentru o eventuală invazie nord-coreeană. Anul trecut, 230 de avioane şi circa 12.000 de soldaţi americani şi sud-coreeni au participat la exerciţiu.

După manevrele Ulchi Freedom Guardian, care aveau loc în fiecare an la începutul lui septembrie, şi două exerciţii navale americano-sud-coreene, acesta ar fi al patrulea set de manevre militare care sunt anulate în Coreea de Sud după summitul istoric al lui Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un din luna iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.