Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi Iran şi-au ÎNCHIS misiunile diplomatice din Turcia

Ambasada Statelor Unite ale Americii din Ankara şi misiunile diplomatice americane din Istanbul şi Adana vor fi închise pentru activităţile obişnuite marţi, după ce un individ s-a apropiat de ambasadă şi a tras focuri de armă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit ambasadei SUA, individul care a tras focurile de armă se află în arestul poliţiei. Nu au fost raportate victime în incidentul care a avut loc la câteva ore după ce ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost împuşcat mortal de un poliţist în afara serviciului.

Cum se FABRICĂ ştirile false despre Alep. Poliţiştii egipteni i-au prins în flagrant / VIDEO

La rândul său, Ambasada Iranului de la Ankara a anunţat că trei consulate ale sale din Turcia - din oraşele Istanbul, Trabzon şi Erzurum - vor fi închise după uciderea diplomatului rus.

''Toate serviciile consulare din consulatele iraniene din Istanbul, Trabzon şi Erzurum vor fi închise marţi 20 decembrie. Facem apel la toţi iranienii să evite deplasările în acele locuri'', a declarat Ambasada Iranului într-un comunicat pe site-ul său.

Reuters notează că Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători ai preşedintelui sirian Bashar Al-Assad şi că persoana care l-a asasinat pe ambasadorul rus a strigat ''Să nu uitaţi de Alep'' când a deschis focul asupra diplomatului.

Oficiali de la ambasadele franceză şi germană de la Ankara au declarat pentru Reuters că programul lor continuă deocamdată în mod normal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.