Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Mexic, acord ISTORIC, după amenințările lui Trump: lovitură grea pentru marile carteluri de droguri

nyt.com
trump

Statele Unite şi Mexic au convenit un plan de a combate traficul ilicit de arme, droguri şi bani, a anunţat joi guvernul mexican, după întrevederi între procurorul general american William Barr şi oficiali din Ciudad de Mexico, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: VIDEO Viorica Dăncilă, întrebată de ce are imaginea că ar fi PROASTĂ: 'S-a speculat! Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalți lideri politici mai fac greșeli'

Cele două ţări vecine au căzut de asemenea de acord să coopereze pentru găsirea de măsuri în vederea reducerii consumului de droguri şi a combaterii dependenţei, a precizat Ministerul de Externe mexican într-un comunicat. 

"Au fost discutate o serie de evoluţii în chestiunea traficului de droguri cu scopul de a analiza cum pot fi implementate operaţiuni cu tehnologii non-intruzive în puncte-cheie de la frontieră pentru a opri mişcarea de arme şi de muniţie spre ţara noastră", se arată în comunicat. 

În noiembrie, preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va desemna cartelurile drogurilor din Mexic drept grupări teroriste, după o serie de erori de securitate, între care şi uciderea a nouă femei şi copii de origine americano-mexicană în nordul Mexicului. 

Ameninţarea liderului de la Casa Albă a atras o invitaţie rapidă la discuţii din partea Mexicului, iar Barr a efectuat o primă vizită la Ciudad de Mexico luna trecută. 

Între timp, Mexicul a pregătit un pachet de reforme judiciare care ar putea permite folosirea de interceptări telefonice ca dovezi în instanţă, precum şi măsuri de a limita contestaţiile în instanţă pentru a evita întârzierea extrădărilor pentru presupuşi infractori. 

Astfel de reforme ar putea facilita cooperarea în domeniul securităţii între Mexic şi Statele Unite, care în timpul preşedinţiei lui Trump l-au presat pe preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador să consolideze securitatea la frontieră pentru a opri fluxul de migranţi spre Nord din America Centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.