Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi Regatul Unit sancţionează infractori cibernetici ruşi

publika.md
atac cibernetic

SUA şi Regatul Unit au anunţat joi sancţiuni economice împotriva a şapte presupuşi infractori cibernetici ruşi, membri ai grupării Trickbot, cu două săptămâni înaintea împlinirii unui an de la lansarea de către Moscova a războiului contra Ucrainei, informează France Presse.

Este vorba, pentru Regatul Unit, de ''primele sancţiuni de acest tip'', a explicat Departamentul Trezoreriei american într-un comunicat.

În Regatul Unit, ''grupul este responsabil pentru extorcarea a cel puţin 27 de milioane de lire sterline (30,5 milioane de euro) de la 149 de victime'', adaugă comunicatul agenţiei britanice anti-infracţionalitate (NCA), care citează ''spitale, şcoli, companii şi autorităţi locale''.

În Statele Unite, ''în perioada de vârf a pandemiei de COVID-19 în 2020, gruparea Trickbot a vizat spitale şi centre de sănătate'', detaliază Departamentul Trezoreriei american.

Un malware a ţintit trei instituţii medicale din statul Minnesota, perturbând reţelele informatice şi telefonice şi provocând o deturnare a ambulanţelor, informează Agerpres.

Departamentul Trezoreriei american a calificat Rusia drept ''paradis pentru infractorii cibernetici, unde grupări precum Trickbot comit în mod liber activităţi răufăcătoare contra SUA, Regatului Unit şi aliaţilor şi partenerilor lor''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.