Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt cuprinse de un nou SCANDAL: Undă de șoc după ce s-a aflat cine deține sume uriașe

bani dolari

Grupări teroriste şi carteluri ale drogurilor utilizează societăţi-fantomă înregistrate în SUA pentru a-şi 'ascunde' şi "spăla' banii, a declarat un înalt responsabil al Trezoreriei SUA, citat de AFP marţi.

"Pentru fiecare ameninţare pe care o urmărim, fie că este vorba despre terorişti străini, carteluri ale traficanţilor de droguri, regimuri lovite de sancţiuni sau despre hackeri, anchetatorii noştri ajung să fie nas în nas cu societăţi-fantomă americane utilizate pentru a ascunde şi a transfera banii', scrie Adam Szubin, subsecretar al Trezoreriei responsabil de lupta împotriva terorismului.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

'Şi urmărirea lor se opreşte acolo', adaugă Szubin într-un editorial publicat luni de revista The Hill, specializată în probleme parlamentare.

Mai multe state americane permit crearea unei societăţi fără să fie nevoie să se dezvăluie identitatea reală a deţinătorului, oferind un anonimat total care a fost utilizat de traficanţi notorii de arme şi de droguri.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Societăţi offshore înregistrate în SUA au mai fost utilizate pentru ocolirea sancţiunilor americane împotriva Iranului.

'Societăţile fantomă americane au tristul privilegiu de a oferi singura metodă de spălare a banilor unde lipsa de transparenţă este garantată de o agenţie guvernamentală', afirmă Szubin.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

După scandalul de evaziune fiscală Panama Papers, SUA au anunţat mai multe măsuri pentru a lupta împotriva acestei opacităţi.

Astfel, instituţiile financiare americane sunt obligate să-i identifice pe proprietarii reali ai societăţilor înregistrate în SUA înainte de a le deschide conturi bancare.

Citește și: Primaria Sector 1 taie copacii periculosi de pe Kiseleff

'Dar aceasta nu-i va împiedica pe criminalii care utilizeză societăţi-fantomă americane să deschidă conturi bancare în străinătate', a admis Szubin.

Potrivit lui, doar Congresul - controlat de republicani - are posibilitatea de a astupa această breşă cerând ca beneficiarul unei societăţi înmatriculate în SUA să fie identificat în cursul creării ei.

Citește și: Microfonul Antena 3, furat in fata DNA

Proiecte de lege în acest sens au mai fost depuse recent în ultimii ani, dar ele au fost abandonate sub presiunea lobby-ştilor, potrivit lui Szubin. "Este pur şi simplu inacceptabil', estimează el.

La jumătatea lunii aprilie, ţările membre ale G20, din care face parte şi SUA, recomandaseră adoptarea unor mijloace pentru a şti cine se ascunde în spatele societăţilor-fantome, informează agerpres.ro.

Citește și: Lider PNL : “Nu condamn fuziunea PMP-UNPR”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.