Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în alertă: americanii cumpără încă 2.5 milioane de doze de vaccin anti variola maimuței, după ce cazurilor cresc alarmant

variola maimutei monkeypox virus

SUA adaugă 2,5 milioane de doze de vaccin Bavarian Nordic împotriva variolei maimuței și se așteaptă la creșterea cazurilor în următoarele săptămâni. Guvernul american a comandat încă 2,5 milioane de doze de vaccin Bavarian Nordic împotriva variolei maimuțelor. Până acum, a identificate 1.470 de cazuri de variola maimuței, care poate provoca simptome asemănătoare gripei și leziuni ale pielii, majoritatea în rândul bărbaților care fac sex cu bărbați, scrie Mediafax.

Citește și: Alexandru Rafila, despre cei 14 homosexuali români care au variola maimuței: 'Să spunem pe româneşte. Ăsta este adevărul'

Cei din sănătate anticipează o creștere a numărului de cazuri în următoarele săptămâni, în parte datorită creșterii numărului de raportări ale bolii și a mai multor teste, a declarat directorul Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor, Rochelle Walensky, potrivit Reuters. Niciun caz de variola maimuței nu a fost raportat în rândul adolescenților. Statele Unite au distribuit aproximativ 156.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor în întreaga țară, inclusiv peste 100.000 de doze în ultima săptămână. Directorul CDC a avertizat, însă, că cererea de vaccinuri este mai mare decât oferta disponibilă.

Statele Unite comandaseră 500.000 de doze de vaccin de la Bavarian Nordic în iunie, urmate de alte 2,5 milioane la începutul acestei luni. În plus, țara colaborează cu Bavarian pentru a prelua livrarea altor 786.000 de doze de vaccin care se află în prezent într-o unitate din Danemarca.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.