Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în ALERTĂ: Se pregătește DEMITEREA lui Donald Trump! Acuzații grave ale parlamentarilor

Donald Trump nebun

Un grup de democraţi din Camera Reprezentanţilor a Congresului american a anunţat miercuri că va iniţia o procedură de impeachment împotriva preşedintelui Donald Trump, un demers care are însă şanse reduse de succes în condiţiile majorităţii republicane din Cameră, informează Associated Press şi site-ul publicaţiei Newsweek.

Împotriva preşedintelui Trump vor fi introduse mai multe capete de acuzare, referitoare la obstrucţionarea justiţiei, subminarea independenţei justiţiei federale, subminarea libertăţii presei, încălcări ale clauzelor din Constituţie care interzic primirea de foloase atât din partea unei puteri străine cât şi din interior.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

'A sosit timpul să spunem clar poporului american şi acestui preşedinte că seriei sale de încălcări ale Constituţiei trebuie să i se pună capăt prin impeachment', a declarat iniţiatorul demersului, Steve Cohen (statul Tennessee), scrie agerpres.ro.

Lui i s-au alăturat cinci colegi, printre care Luis Gutiérrez (Illinois), membru al comisiei juridice, Adriano Espaillat (New York) şi Al Green (Texas), unul dintre cei mai acerbi critici ai preşedintelui, şi, potrivit lui Cohen, urmează ca şi alţi democraţi să se implice în acest efort.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

'Am iniţiat această acţiune din cauza marii îngrijorări pentru ţară şi Constituţie, securitatea naţională şi democraţie. Credem că preşedintele Trump a încălcat Constituţia', a subliniat Cohen, într-o conferinţă de presă.

El a cerut comisiei juridice să înceapă audierile, chiar dacă a recunoscut că este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple în Camera Reprezentanţilor controlată de republicani.

Citește și: Decizie finală în procesul dintre Loredana Groza și Gabi Luncă: Cine a avut câștig de cauză

Pe de altă parte, liderii democraţilor se opun în mare parte acestui demers, temându-se că el ar putea irita bazinul electoral republican, care îl susţine pe preşedintele Trump.

Cohen este membru al subcomisiei pentru Constituţie şi justiţie civilă a comisiei juridice, care are jurisdicţie asupra procedurii de impeachment, ale cărei investigaţii le conduce.

Citește și: Uzina etalon a Epocii de Aur, pe lista datornicilor către bugetul statului: Ce loc ocupă și la ce valoare au ajuns contribuțiile neplătite pentru angajați

Iniţiativa grupului de congresmeni indică o intensificare a eforturilor democraţilor, dat fiind că, până în prezent, numai doi democraţi au introdus articole de impeachment, dar au făcut aceasta fără un sprijin mai larg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.