Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în PERICOL: Donald Trump are termen până la miezul nopții să semneze

foxnews.com
trump semneaza

Congresul Statelor Unite, cu majoritate republicană, a adoptat vineri o lege prin care a evitat blocarea administraţiei prin lipsa unui buget, transmite Reuters. Senatul a adoptat în unanimitate actul aprobat anterior de Camera Reprezentanţilor cu 382 de voturi pentru şi 30 împotrivă.

Preşedintele Donald Trump trebuie să semneze legea înainte de miezul nopţii, astfel încât finanţarea federală să continue până pe 5 mai. Legislativul a câştigat astfel timp pentru adoptarea unei legislaţii bugetare care să acopere restul anului fiscal, până la 30 septembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali aruncă în stradă o femeie celebră: A dat-o-n judecată și îi ia casa

Bugetele diferitelor instituţii din cadrul administraţiei Statelor Unite pentru anul fiscal în curs ar fi trebuit adoptate până la 1 octombrie 2016. Luni întregi, Congresul a fost scena controverselor privind cheltuieli prioritare în valoare de 1000 de miliarde de dolari.

Opoziţia democrată a acceptat să susţină legea pe termen scurt numai după ce republicanii au amânat din nou votul asupra legii asigurărilor medicale. Preşedintele Trump intenţionează să abroge legea din 2010 cunoscută sub numele de Obamacare, dar republicanii nu au reuşit să se pună de acord asupra noii legislaţii care ar trebui să o înlocuiască.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.