Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt ÎNGRIJORATE: Casa Albă vorbește de o AMENINȚARE pentru americani în cazul eșecului unei țări-cheie pentru economia mondială

casa alba

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat luni că Statele Unite vor face tot ce pot pentru restabilirea democraţiei în Venezuela, al cărei eşec ca stat reprezintă o ameninţare pentru americani.

"Preşedintele (Donald) Trump a arătat foarte clar că nu vom sta deoparte în timp ce Venezuela se prăbuşeşte într-o dictatură", a reamintit Pence în oraşul Cartagena din Columbia, prima etapă a unui turneu în America Latină care va continua cu vizite în Argentina, Chile şi Panama, scrie agerpres.ro.

Citește și: Informații interesante despre noul „BOUREANU”! Încasările medicului târât pe jos de polițiști și neconcordanțele din declarațiile de avere

Reuters remarcă tonul mai conciliant al vicepreşedintelui, care a declarat că este posibilă o soluţie paşnică pentru tulburările civile şi politice din Venezuela; săptămâna trecută, preşedintele Trump afirmase că Washingtonul ia în considerare şi o "opţiune militară".

Pence, care s-a întâlnit cu refugiaţi venezueleni stabiliţi în Columbia, i-a asigurat pe aceştia că "suntem absolut hotărâţi să concentrăm întreaga putere economică şi diplomatică americană până când vom vedea democraţia restabilită în Venezuela". În prezent, "regimul (de la Caracas - n. red.) resimte schimbarea şi asistăm la prăbuşirea Venezuelei în dictatură", a apreciat vicepreşedintele SUA.

Citește și: Fabulos! Ce salariu are Gabriela Cristea la Kanal D

"Un stat eşuat în Venezuela ameninţă securitatea şi prosperitatea întregii emisfere şi a Statelor Unite", a explicat Pence. Oficialităţile americane implicate în combaterea traficului de droguri au arătat deja că Venezuela este o placă turnantă pentru cocaina sud-americană trimisă în SUA, reaminteşte Reuters. Vicepreşedintele a adăugat la riscuri şi amplificarea imigraţie ilegale în Statele Unite.

Citește și: Atenție! Cum puteți sancționa taximetriștii care refuză cursa la cererea dumneavoastră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.