Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt îngrijorate de intrarea partidelor sârbești în Guvernul Muntenegrului

Wikipedia
Muntenegru

Emisarul special al SUA pentru Balcanii de Vest, Gabriel Escobar, a declarat că SUA sunt îngrijorate de faptul că liderii fostului Front Democratic fac parte din Guvernul Muntenegrului.

La conferința de presă organizată înainte de vizita la Podgorica, Escobar a spus că totuși este o decizie a Guvernului Muntenegru, că SUA nu se implică, dar trebuie să spună că SUA sunt îngrijorate de faptul unii politicieni, care nu împărtășesc aceleași valori cu ceilalți membri ai coaliției la putere, pot face parte din Guvernul muntenegrean.

"De mai multe ori, public și în privat, am spus că suntem îngrijorați și că aceste partide nu sunt printre partenerii SUA. Reprezentanții acestor partide au vorbit despre reanalizarea deciziei de aderare la NATO, că au intenția de a retragerea recunoașterii independenței Kosovo, ceea ce ar provoca instabilitate în regiune. Din câte vedem, ei nu s-au schimbat. Unele acțiuni ale președintelui Parlamentului muntenegrean, Andrija Mandić, nu demonstrează un angajament real față de integrarea euroatlantică. Suntem îngrijorați că unii care nu împărtășesc aceleași valori pot face parte din guvern" - a declarat Escobar, citat de presa muntenegreană.

După această declarație, președintele Parlamentului muntenegrean, Andrija Mandić, a declarat că dorește ca Escobar să se simtă bine la Podgorica, dar "nu este în regulă să se implice în chestiunile interne ale altui stat". Mandić a adăugat că cei care au semnat acordul de coaliție respectă "tot ceea ce este prevăzut în acord". "Cred că reluarea temelor din trecut, așa cum am observat în declarația lui Escobar, destabilizează situația din Muntenegru și nu contribuie la menținerea păcii, stabilității și parcursului european" - a declarat Mandić, adăugând că partenerii de la Bruxelles au comunicat că sunt mulțumiți de activitatea Parlamentului Muntenegrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.