Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA surprind, după ce s-a zvonit că pregătesc o lovitură militară preventivă împotriva Coreii de Nord, denumită 'strategia nasului spart'

sua coreea de nord

SUA nu iau în considerare o lovitură militară preventivă limitată împotriva Coreei de Nord cu scopul de a pedepsi regimul nord-coreean pentru dezvoltarea programului său de arme nucleare, au asigurat joi congresmeni americani, citând responsabili ai Casei Albe, potrivit AFP.

Conform unor media, o astfel de acţiune ar fi fost luată în considerare de unii oficiali ai Casei Albe. Supranumită ''bloody nose'' (nas spart - n.r.), ideea era de a-l intimida pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, prin aplicarea unui ''pumn în nas'', sub forma unei lovituri militare, pentru a da înapoi.

Citește și: INTERVIU cu ambasadorul Turciei în România: SUA finanţează o organizaţie teroristă (VIDEO)

''Oameni din administraţie, la cel mai înalt nivel, ne-au spus că nu există nicio strategie a 'nasului spart' şi că nu au vorbit niciodată despre aşa ceva'', a afirmat senatorul republican de Idaho, James Risch, în cadrul unei audieri de confirmare a numirilor în Departamentul de Stat.

De asemenea senatoarea Jeanne Shaheen a declarat că un responsabil al Casei Albe a spus foarte clar: ''Nu există nicio strategie a 'nasului spart' printr-o lovitură asupra Coreei de Nord''.

Citește și: Germania dă o lovitură GREA României: Decizia devastatoare a ministrului de Finanţe bavarez

Mai exact, senatoarea de New Hampshire a întrebat-o pe Susan Thornton, responsabila interimară cu Direcţia Asia-Pacific în Departamentul de Stat, în timpul audierilor pentru a ocupa această funcţie cu drepturi depline: ''Aţi înţeles şi dumneavoastră că nu a existat o strategie a 'nasului spart' împotriva Coreei de Nord?'' ''Asta este ceea ce am înţeles eu'', a răspuns Susan Thornton, potrivit Agerpres.

Media americane au relatat anterior că şeful Pentagonului, Jim Mattis, s-a opus acestei idei, în timp ce secretarul de stat Rex Tillerson s-a pronunţat pentru rezolvarea diplomatică a conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.