Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cere Transnistriei să elibereze condamnații politic

Deschide.md
Transnistria Tirapol

SUA a îndemnat administraţia transnistreană să elibereze cetăţenii condamnaţi din motive politice printr-o declarație a Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat.

"SUA condamnă condamnarea lui Ghenadie Ciorba şi Mihail Ermurachi pentru acuzaţii motivate politic pentru exercitarea libertăţii de exprimare şi de întrunire", se menţionează în comunicat.

Autorii documentului, au îndemnat "autorităţilor de facto din Transnistria" "să elibereze imediat cetăţenii condamnaţi ilegal". Amintim că doar Ciorba a fost condamnat la închisoare. Cazul Ermurachi s-a încheiat cu o amendă, transmite Știri.md.

Biroul politici de reintegrare a sesizat autorităţile naţionale competente în legătură cu "condamnarea" din data de 19 iulie curent, a cetăţeanului Republicii Moldova Ghenadii Ciorba, care pe lângă perioada de reţinere nefondată de peste un an (03 iulie 2020- 18 iulie 2021) urmează a fi privat ilegal de libertate pentru încă 3 ani şi 3 luni în regiunea transnistreană.

Potrivit unui comunicat emis de Biroul politici de reintegrare acesta a fost reţinut ilegal la 3 iulie 2020, în oraşul Rîbniţa, în urma exprimării dezacordului de restricţionare abuzivă de către Tiraspol (sub pretinse pretexte pandemice) a dreptului la libera circulaţie a locuitorilor între ambele maluri ale râului Nistru.

Biroul a condamnat cu fermitate orice "manifestare de abuz şi de ilegalitate evidenţiată din partea exponenţilor de la Tiraspol şi în rezultatul cărora se aduc atingeri grave drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, iar privarea de libertate a persoanelor cu încălcarea prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare şi a standardelor internaţionale este inadmisibilă şi pasibilă de răspunderea juridică corespunzătoare în privinţa celor care au dispus asemenea măsuri arbitrare şi în lipsa împuternicirilor conferite prin lege".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.