Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Trump denunţă atacurile `continue` ale teroriştilor islamişti contra creştinilor

donald trump suparat

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a denunţat luni "teroriştii islamişti" care agresează "continuu creştinii", după atacul cu un camion contra unui târg de Crăciun la Berlin care a făcut cel puţin 9 morţi, transmite AFP. 

"Civili nevinovaţi au fost ucişi pe străzi în timp ce se pregăteau să serbeze Crăciunul. Statul Islamic şi alţi terorişti islamişti atacă în mod continuu creştinii în sânul comunităţilor lor şi lăcaşuri de cult", a afirmat viitorul preşedinte, explicând că această strategie face "parte din jihadul lor mondial". 

"Aceşti terorişti, la fel ca şi reţelele lor regionale şi mondiale, trebuie să fie eradicate de pe faţa Pământului, o misiune pe care urmează să o ducem la bun sfârşit împreună cu toţi partenerii noştri iubitori de libertate", a adăugat Trump, în comunicatul său, calificând faptele petrecute în capitala Germaniei drept un "atentat terorist terifiant". 

Cel puţin nouă persoane au fost ucise luni seara şi circa 50 rănite după ce un vehicul greu a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin, potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor germane, care se gândesc de asemenea la pista probabilă a unui atentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.