Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA umblă cu jumătăți de măsură: Spun că nu sunt un 'obstacol în calea diplomaţiei' ONU, dar blochează o declarație a Consiliului de Securitate față de Israel

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a dat asigurări marţi că SUA nu sunt un ''obstacol în calea diplomaţiei'' ONU în dosarul israeliano-palestinian, fără a promite, totuşi, că vor susţine o declaraţie a Consiliului de Securitate care solicită ''încetarea violenţelor'', relatează France Presse.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgenţă marţi, pentru a patra oară, în contextul în care Washingtonul s-a opus până acum adoptării unei asemenea declaraţii, scrie Agerpres.ro.

Blinken a reiterat că guvernul american este angajat într-o ''diplomaţie foarte intensivă, dar discretă''.

China a acuzat guvernul SUA că ''obstrucţionează'' adoptarea unei poziţii comune a comunităţii internaţionale.

Demnitarul american a reamintit că preşedintele Joe Biden şi-a exprimat în ajun, pentru prima dată, sprijinul său pentru o eventuală încetare a focului între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Israelul şi militanţii Hamas continuă să lanseze bombardamente şi salve de rachete, fără a da vreun semn de acalmie după o săptămână de lupte intense.

''Obiectivul nostru este de a se pune capăt cât mai rapid posibil ciclului de violenţe actual'', a subliniat Antony Blinken.

Agenţia ONU pentru ajutor umanitar a anunţat marţi că peste 52.000 de palestinieni au fost strămutaţi din cauza atacurilor aeriene israeliene, care au distrus sau au avariat grav aproape 450 de clădiri în Fâşia Gaza.

Aproximativ 47.000 de persoane strămutate au căutat adăpost în 58 de şcoli administrate de ONU în Gaza, a declarat presei Jens Laerke, purtător de cuvânt al Biroului Naţiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA). Potrivit purtătorului de cuvânt, 132 de clădiri au fost distruse şi 316 au fost grav avariate, printre care şase spitale şi nouă centre de îngrijire primară.

OCHA a salutat faptul că Israelul a deschis un punct de trecere a frontierei pentru ajutoare umanitare, dar a cerut să se mai deschidă unul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.