Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Un bărbat recunoaște că a jucat un rol în asasinarea președintelui haitian Jovenel Moise

reuters.com

Rodolphe Jaar, un cetăţean haitiano-chilian, a pledat vinovat vineri, la Miami, de "sprijin material" pentru comandoul care l-a asasinat pe preşedintele haitian Rodolphe Jaar la reşedinţa sa în 2021, potrivit documentelor judiciare, transmite AFP, citat de Agerpres.

Jaar, 50 de ani, a recunoscut că a oferit "sprijin material şi resurse", ştiind că acesta va fi folosit pentru a-l răpi şi ucide liderul ţării sărace din Caraibe, conform pledoariei sale.

El este primul care îşi recunoaşte vinovăţia dintre cele 11 persoane închise în SUA şi acuzate că, din Miami, statul Florida, au planificat asasinatul.

Jovenel Moise a fost ucis în iulie 2021 de un comando de mercenari columbieni în reşedinţa sa privată din Port-au-Prince, fără să intervină gărzile de corp.

Potrivit acuzării, Rodolphe Jaar i-a cazat şi i-a înarmat pe membrii echipei de comando. El a fost prezentat în ianuarie 2022 unui tribunal din Miami, după arestarea sa în Republica Dominicană.

Procurorul din Florida, Markenzy Lapointe, a anunţat, într-o conferinţă de presă la Miami, pe 15 februarie, arestarea altor patru suspecţi, printre care venezueleanul Antonio Intriago şi columbianul Arcangel Pretel Ortiz.

Ancheta americană a relevat că aceşti doi bărbaţi, în fruntea companiei de securitate CTU din Miami, au plănuit să-l răpească pe Jovenel Moise pentru a-l înlocui cu un americano-haitian, Christian Sanon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.