Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA va crea o unitate nouă cu scopul de a combate terorismul intern

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Administraţia preşedintelui american Joe Biden intenţionează să creeze o nouă unitate în cadrul Departamentului pentru Justiţie cu scopul de a combate terorismul intern, ca urmare a atacului violent de anul trecut de la Capitoliu al unor susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump, a afirmat marţi un înalt oficial citat de Reuters.

"Ne confruntăm cu o ameninţare ridicată din partea extremiştilor interni violenţi, adică, în SUA, acei indivizi care încearcă să comită acte violente în urmărirea unor obiective sociale sau politice", a declarat înaintea unei audieri în Comisia pentru justiţie a Senatului Matthew Olsen, director adjunct al Diviziei pentru securitate naţională din Departamentul Justiţiei, potrivit Agerpres.ro.

Extremiştii interni violenţi sunt motivaţi "adesea de un mix de ideologii şi suferinţe personale. Considerăm că există o ameninţare în creştere din partea celor motivaţi de ură rasială, precum şi a celor care rezonează cu ideologii antiguvernamentale şi anti-autoritate extremiste", a mai spus Olsen.

Potrivit acestuia, noua unitate va fi găzduită în cadrul Diviziei pentru securitate naţională şi se va preocupa ca "astfel de cazuri să fie gestionate în mod corect şi coordonate eficace" în interiorul agenţiei şi în întreaga ţară.

În noiembrie, un înalt oficial al poliţiei federale FBI a declarat Congresului că aceasta are în lucru circa 2.700 de anchete legate de terorismul intern violent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.