Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor acorda Myanmarului un ajutor de peste 50 de milioane de dolari

Pinterest
Myanmar steag flag

Statele Unite au anunţat marţi că vor acorda Myanmarului un ajutor de peste 50 de milioane de dolari, creşterea numărului de cazuri de Covid-19 agravând criza umanitară din această ţară din sud-estul Asiei după puciul militar care a avut loc la începutul acestui an, transmite Reuters.

Departamentul de Stat a mai anunţat că va acorda şi Thailandei un ajuor de 5 milioane de dolari pentru combaterea noului coronavirus. Purtătorul de cuvânt Ned Price a spus că ambasadorul american la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a anunţat finanţarea în timpul unei vizite în Thailanda, potrivit news.ro.

În Myanmar, fondurile americane îi vor ajuta ”pe cei nevoiţi să se refugieze din cauza violenţelor şi a persecuţiei”, precum şi organizaţiile care oferă servicii de asistenţă medicală, pe lângă produse esenţiale, precum alimente, adăpost şi apă, potrivit Departamentului de Stat.

"Această finanţare vine într-un moment critic al creşterii nevoilor umanitare şi va contribui la atenuarea impactului COVID-19 asupra vieţii oamenilor din Thailanda şi Birmania", a spus Price.

La şase luni după ce armata a preluat puterea, economia din Myanmar s-a prăbuşit şi sistemul său de sănătate a început să cedeze pe măsură ce au crescut cazurile de coronavirus.

Cazurile de Covid-19 au atins punctul culminant în Myanmar luna trecută, cu 3.824 de noi infecţii zilnice raportate acum în medie, arată datele Reuters.

Ţara a înregistrat 333.127 de infecţii şi 12.014 decese legate de coronavirus de când a început pandemia.

În Thailanda, numărul mediu de noi infecţii cu Covid-19 este la un nivel de vârf, cu peste 20.400 de cazuri raportate zilnic, potrivit datelor Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.