Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor avea șase distrugătoare în sudul Spaniei

distrugator

Statele Unite își vor mări numărul de distrugătoare din sudul Spaniei de la patru la șase, în cadrul unui acord de consolidare a relației lor strategice bilaterale, au anunțat luni cele două țări. Acordul survine în urma angajamentului asumat în iunie anul trecut de președintele american, Joe Biden, și premierul spaniol, Pedro Sánchez, la o întâlnire desfășurată în marja summitului NATO de la Madrid, scrie Rador.

Distrugătoarele americane de la baza navală Rota din Cádiz sunt singurele cu un port permanent în Europa. Navele sunt poziționate să efectueze operațiuni zilnice în diverse misiuni, inclusiv de apărare împotriva rachetelor balistice și război antiaerien, a transmis, printr-un comunicat, Ambasada SUA. Distrugătoarele vor fi dislocate fără a modifica misiunile, tipurile de forțe sau nivelurile maxime de forță ale personalului civil și militar american autorizat în temeiul Acordului de Cooperare pentru Apărare, a anunțat Ministerul spaniol al Apărării.

Sánchez urmează să călătorească la Washington pentru o întrevedere programată pentru vineri cu președintele Biden. Pe agenda de discuții se află subiecte precum sprijinul lor reciproc puternic pentru Ucraina împotriva Rusiei, interesul privind aprofundarea cooperării în America Latină și Caraibe și cel privind preluarea de către Spania a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene din iulie până în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.