Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sub conducerea UNPR, Capitala rămâne fără apă caldă şi căldură

elcen

Situaţia în Bucureşti este din ce în ce tot mai dificilă în privinţa furnizării de apă caldă şi căldură, iar noua conducere UNPR se confruntă cu o criză majoră. Compania ELCEN, producătorul de agent termic, a primit luni o înştiinţare de la Romgaz, principalul furnizor de gaz, că livrările de combustibil vor fi oprite în 16 noiembrie, dacă Elcen nu-şi plăteşte datoria de 550 de milioane de lei.

Marcel Nicolaescu, directorul Elcen, a precizat la Digi24 că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că RADET nu a plătit către Elcen preţul agentului termic furnizat. RADET ar avea o datorie către Elcen de nu mai puţin de un miliard de euro. Preţul agentului termic este asigurat 50% din facturile bucureştenilor, iar 50% direct din bugetul Primăriei Capitalei. Potrivit directorului Elcen, în fiecare an s-au aprobat sume tot mai mici de la bugetul Capitalei, astfel că s-a ajuns în prezent ca ultima plată către Elcen să fie pentru luna aprilie 2013.

"Fac apel la Primaria Capitalei, prin bugetul pe care trebuie să-l asigure, să ne plătească datoriile", a spus Marcel Nicolaescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.