Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei face victime la Casa Albă - Subsecretarul Apărării demisionează la cererea preşedintelui Trump

TechNews
Huawei

Subsecretarul Apărării pentru politici, John Rood, a anunţat miercuri că demisionează la solicitarea preşedintelui Donald Trump, după un conflict între agenţii legat de încercarea de oprire a exporturilor către grupul chinez Huawei Technologies, transmite Reuters potrivit news.ro.

Rood va demisiona la sfârşitul acestei luni, a anunţat separat Departamentul Apărării, fără să ofere motivul.

”Domnule preşedinte, Am înţeles...că mi-aţi solicitat demisia”, a scris Rood în scrisoarea de demisie, mulţumindu-i lui Trump pentru privilegiul de a face parte din Guvern şi enumerând realizări majore, inclusiv concentrarea Departamentului Apărării ”pe riscul tot mai mare venit din China”.

Anunţul a avut loc la o zi după ce Trump a respins iniţiativa unora dintre oficialii unor agenţii federale majore de a limita şi mai mult exporturile către China, afirmând că îngrijorările legate de securitatea naţională nu trebuie să fie folosite ca scuză pentru a împiedica vânzările companiilor americane în străinătate. Restricţiile propuse de refereau la vânzările de motoare de avioane pentru primul avion comercial al Chinei.

Rood a avut un rol important în inversarea opoziţiei iniţiale a Pentagonului faţă de măsura respectivă, propusă de Departamentul pentru Comerţ, care ar fi extins gama de produse fabricate în străinătate a căror vânzare către Huawei ar fi putut să fie blocată de către Statele Unite, au declarat surse apropiate situaţiei.

”Doresc să îi mulţumesc lui John Rood pentru activitatea sa în slujba ţării şi să îi doresc numai bine în viitoarele sale proiecte”, a scris Trump miercuri pe Twitter.

Rood, fost director de rang înalt la Lockheed Martin şi cu experienţă de 20 de ani în funcţii guvernamentale, a devenit subsecretar al Apărării în ianuarie 2018.

James Anderson, adjunctul lui Rood, va prelua atribuţiile acestuia până la numirea unui înlocuitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.