Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii l-a întâlnit pe ministrul Apărării

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi subsecretarul de stat al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, au reafirmat, în cadrul unei întrevederi, angajamentul României pentru consolidarea securităţii la nivel internaţional, printr-o implicare activă în cadrul misiunilor şi operaţiilor de pace derulate sub egida ONU, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale transmis duminică AGERPRES, Jean-Pierre Lacroix a reiterat aprecierea conducerii Organizaţiei faţă de participarea României, cu un detaşament de elicoptere de transport, în cadrul Misiunii ONU integrate de stabilizare din Mali (MINUSMA), în perioada 15 octombrie 2019-14 octombrie 2020.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost prezentate elementele de actualitate ale acţiunilor întreprinse de ONU în vederea implementării iniţiativei Action for Peacekeeping a secretarului general al Organizaţiei, lansată în martie 2018, care are ca obiectiv creşterea eficienţei operaţiilor de pace.

"Acest deziderat se bazează pe un proces de intensificare a pregătirii misiunilor şi pe punerea la dispoziţia organizaţiei, de statele membre, a unor capabilităţi militare robuste şi credibile, care să permită îndeplinirea cu succes a mandatelor încredinţate de către Consiliul de Securitate al ONU", se precizează în comunicat.

Discuţiile au avut loc, sâmbătă, în contextul participării oficialului român la Conferinţa de securitate de la Munchen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.