Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subsolurile mai multor case şi peste 100 de curţi şi gospodării din județul Harghita au fost inundate

inundatii

Subsolurile a aproximativ 70 de case şi peste 100 de curţi şi gospodării din localitatea Căpâlniţa au fost inundate marţi seara, în urma unei ploi torenţiale care a dus la ieşirea din matcă a râului Homorodul Mic, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat pentru AGERPRES că, potrivit primarului comunei, în zonă a plouat abundent, timp de o oră, cu peste 100 litri/mp.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

La faţa locului, situaţia este evaluată de autorităţile locale, împreună cu prefectul judeţului, Ion Proca, şi inspectorul-şef al ISU Harghita, iar pompieri militari din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, ajutaţi de voluntari de la serviciul pentru situaţii de urgenţă Căpâlniţa, acţionează pentru scoaterea apei din pivniţele oamenilor.

De asemenea, marţi seara au fost inundate şi subsolurile a trei case de locuit şi a unui bloc de locuinţe din oraşul Vlăhiţa.

La faţa locului acţionează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vlăhiţa şi un echipaj de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenţie.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

Judeţul Harghita se află sub mai multe avertizări de cod galben şi portocaliu de ploi abundente, dar a fost emis şi un cod roşu hidrologic pe râul Homorodul Mare şi pârâul Brădeşti, ce vizează depăşirea cotelor de pericol.

ISU Harghita a trimis locuitorilor din zonă şi un mesaj RO-ALERT, prin care avertizează despre pericol.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu pentru râul Homorodul Mic, privind depăşirea cotelor de inundaţie, dar şi mai multe coduri galbene de depăşire a cotelor de atenţie pe afluenţii râului Olt, pe râurile Târnava Mare şi Târnava Mică şi pe afluenţii râului Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.