Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succes în instanță pentru DNA: Pe cine au arestat judecătorii la cererea procurorilor

puscarie catuse

Emanuel Saghel, fostul ofițer BCCO acuzat de procurorii DNA Ploiești de fapte de corupție, se întoarce în arest! Sentința a fost dată de Tribunalul Prahova care a decis ca Saghel să fie din nou arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Ultima decizie a judecătorilor în cazul lui Sorin Oprescu: E definitivă

În plus, aceeași instanță a decis prelungirea arestului preventiv și pentru Constantin Ispas, fostul șef al Direcției Generale Anticorupție, acuzat în același dosar cu Emanuel Saghel. Cei doi, alături de Adrian Rădulescu, fostul adjunct al șefului Poliției Prahova, sunt cercetați într-un amplu dosar de corupție instrumentat de procurorii DNA Ploiești. În luna august a acestui an, cei trei au fost aduși la sediul DNA Ploiești. După ore întregi de audieri, procurorii au decis reținerea lui Emanuel Saghel și a lui Constantin Ispas.

Citeşte şi: Triplu atentat soldat cu peste 50 de morţi şi 80 de răniţi

În perioada următoare, au ieșit la iveală tot mai multe din practicile celor trei, care se pare că puseseră la punct o adevărată rețea infracțională prin care șantajau și terorizau diverși afaceriști pentru a obține beneficii personale, anunţă ziarulincomod.

Soluţia pe scurt a procurorilor: "În baza art 242 alin 2 Cpp respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul ISPAS CONSTANTIN privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu În baza disp art. 236 alin.1-4 cod de procedură penală admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – D.N.A. Serviciul Teritorial Ploieşti şi în consecinţă: În baza disp. art.236 alin. 1-4 cod de procedură penală, dispune prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul ISPAS CONSTANTIN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.12.2015 şi până la data de 14.01.2016 inclusiv În baza art.242 al 3 Cod proc. penală, înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată împotriva inculpatului SAGHEL MIHAIL EMANUEL, cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în privinţa inculpatului SAGHEL MIHAIL EMANUEL la data rămânerii definitive a prezentei încheieri În baza art. 275 alin 3 noul cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, de la comunicare pentru inculpaţii lipsă şi pentru procuror Cercetată si pronunţată în Camera de Consiliu azi, 11.12.2015”.

Citeşte şi: Cioloş face curăţenie în ministere: A mai dat afară doi oameni şi a făcut alte trei numiri

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.