Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succes răsunător - Dacia a dat lovitura în Europa: Cu cât au crescut vânzările de mașini luna trecută

Dacia

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în octombrie un avans de 7,8% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,9% în perioada similară din 2017, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate joi, conform agerpres.ro

Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele membre ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. 

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 37.929 unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2017 (35.192 vehicule).

Elena Udrea pregătește o mișcare bombă în dosarul Gala Bute: 'Așteptăm să fie redactată decizia CCR'


Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în octombrie scăderi ale vânzărilor de 14,6% şi, respectiv, 1,2%. Vânzările grupului german Volkswagen şi ale companiei americane Ford au înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 21,6%, şi, respectiv, 0,9%, în timp ce Daimler a raportat un avans de 7,6%. 

În primele zece luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 13,2% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,3%, de la 3% în perioada similară din 2017. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 443.481 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie - octombrie 2017 (391.885 vehicule). 

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o creştere a vânzărilor de 4,4% şi, respectiv, 42%, în timp ce livrările companiei americane Ford şi ale grupului german Daimler au scăzut cu 1,5% şi, respectiv, 3,7%. Vânzările Volkswagen, cel mai mare producător auto european, au urcat cu 2,5% în primele zece luni din acest an. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.