Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sudanul de Sud raportează primul caz de infectare cu noul coronavirus

Operation World
Sudanul de Sud

Un prim caz de contagiere cu noul coronavirus a fost raportat în Sudanul de Sud, au anunţat duminică autorităţile acestei ţări, printre ultimele din Africa afectate de această pandemie, relatează AFP relatează agerpres.

"Sudanul de Sud confirmă existenţa unui caz de coronavirus", a declarat prim-vicepreşedintele Riek Machar, în cadrul unei conferinţe de presă la Juba.

Este vorba de o femeie de 29 de ani care a venit în ţară din Olanda, via Etiopia, pe 28 februarie. Nu o a fost precizată naţionalitatea pacientei.

Misiunea ONU din Sudanul de Sud (UNMISS) a informat duminică într-un comunicat că femeia contagiată este membră a personalului său. Ea a fost testată pozitiv după ce s-a prezentat joi la o clinică a misiunii.

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul de control de prevenire a bolilor, pentru identificarea şi urmărirea tuturor contactelor posibile şi a măsurilor ulterioare, potrivit lui Riek Machar.

Autorităţile au ordonat închiderea barurilor, cluburilor de noapte şi magazinelor nealimentare şi au recomandat populaţiei să respecte măsurile de distanţare socială.

Graniţele au fost închise precum şi aeroportul internaţional. A fost, de asemenea, impusă o interdicţie de deplasare între orele 20:00 şi  06:00.

Sudanul de Sud, una dintre ţările cele mai sărace din lume, s-a confruntat mult timp cu un război civil devastator şi nu dispune de echipamente sanitare suficiente pentru a face faţă unei pandemii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.