Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sudanul trece printr-o perioadă periculoasă, avertizează armata. Care este situația în regiune

sudan

Comandamentul General al Forțelor Armate din Sudan a afirmat că păstrarea și menținerea securității și siguranței țării îi revine în mod constituțional și legal, misiune pe care o îndeplineşte cu ajutorul diverselor agenții ale statului, informează joi dimineaţă agenţia sudaneză de presă SUNA, informează Rador.

Comandamentul General al Forţelor Armate a subliniat că Sudanul trece printr-o "conjunctură istorică și periculoasă, iar pericolele cresc odată cu instituirea unei conduceri a Forțelor de Sprijin Rapid (RSF), care mobilizează forțele și se desfăşoară în interiorul capitalei și al unor orașe", relevă SUNA.

Într-o declarație emisă în zorii zilei de joi, forțele armate sudaneze și-au reînnoit adeziunea la ceea ce s-a convenit în sprijinul tranziției politice, în conformitate cu ceea ce s-a făcut în acordul-cadru, și au avertizat forțele politice sudaneze asupra "pericolelor de a supralicita pozițiile armatei naționale", mai scrie SUNA.

RSF este cel mai mare grup paramilitar din Sudan, format din fostele miliții "janjaweed", acuzate de atrocități în timpul conflictului de la începutul anilor 2000 din Darfur. De asemenea, fostele miliţii sunt acuzate de grupurile pentru drepturile omului că au ucis zeci de protestatari de la lovitura militară de stat din 2019 din Sudan, care a dus la răsturnarea de la putere a preşedintelui Omar al-Bashir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.