Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sudul Bucureștiului a scăpat ieftin: Cele mai mari precipitații din ultimii 50 de ani

ploi

Peste 100 de lucrători ai Apa Nova București au avut de luptat cu cele mai mari precipitații din ultimii 50 de ani, în zona de sud a Bucureștiului.

Vezi și: SONDAJ - Diferența dintre PSD și PNL, în sondajele liberalilor

În noaptea de 22 spre 23 august, Capitala, aflată sub atenționare cod portocaliu de furtună, s-a confruntat cu noi evenimente meteorologice de amploare deosebită care au dus la acumulări de apă importante, ce au afectat traficul în șapte zone ale orașului.

Cantitatea medie de precipitații pe suprafața municipiului București a fost de 45,5 l/mp în aproximativ 6 ore, însă nucleul ploii a fost concentrat pe o perioadă de cca. 3 ore (peste 90% din cantitatea căzută).

În sudul municipiului, la pluviometrul Mărgeanului, a fost înregistrată o valoare maximă de 74,60 l/mp, fapt ce, statistic, reprezintă un eveniment cu o frecvență de apariție o dată la 50 de ani. Spre comparație, cantitatea medie multianuală de precipitații pentru întreaga lună august, înregistrată la stația meteorologica Filaret este de cca. 51.6 l/mp.

Prin urmare, debitul maxim tranzitat în Caseta de evacuare a depășit 211 mc/s. Ca o comparație, debitul râului Olt este de aproximativ 196 mc/s. Volumul de apă tranzitat prin sistemul de canalizare în cele 9 ore în care a avut efecte evenimentul pluvial a fost de cca. 4 milioane mc. În condiții uscate (fără ploaie), în acest interval ar fi fost tranzitați cca. 300 000 mc. Viitura generată de ruperea de nori de noaptea trecută a avut un volum de cca. 3,7 milioane mc (cca. 1/3 din volumul Lacului Morii ≈ 12 milioane mc.).

Vezi și: STENOGRAME de la DNA într-un mega-dosar: 'Bă, ne-o fi filmat că am dat plicul?'

Datorită intervenției lucrătorilor Apa Nova București, ca urmare a sesizărilor prompte ale cetățenilor - motiv pentru care le mulțumim -, situația a revenit la normal într-un interval minim de timp. Ne mândrim astfel că traficul de dimineață s-a desfășurat în condiții normale, fără a afecta negativ deplasarea bucureștenilor către locul de muncă.

Din fericire, lucrările de curățare și întreținere a sistemului de canalizare (caseta de ape uzate, canale, guri de scurgere etc.) își demonstrează eficiența, și nici măcar la ploi de asemenea magnitudine Bucureștiul nu are soarta pe care o au alte capitale europene care s-au confruntat cu situații asemănătoare.

Vă reamintim datele de contact pentru a sesiza orice avarie:

Call Center (Non Stop): 021 - 207 77 77 sau *7777

e-mail: relatii.clienti@apanovabucuresti.ro

Date relevante:

Cantități cumulate de precipitații în intervalul 22/08/2016 21:13 –  23/08/2016 03:04:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.