Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia acordă 5 milioane de euro sprijin pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Banii sunt acordați pentru deminare și securitate cibernetică

AFP
armata suedia

Suedia va acorda Republica Moldova aproximativ 445 de mii de euro pentru îmbunătățirea sistemului de apărare. Sprijinul este oferit prin diverse fonduri NATO și va fi folosit pentru deminare, managementul crizelor, securitate cibernetică și instruire, informează într-un comunicat Ambasada Suediei de la Chișinău, conform deschide.md.

Fondul fiduciar NATO pentru consolidarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova prevede achiziționarea de echipamente, instruire și sprijinirea reformelor.

Totodată, Suedia va acorda Ucrainei aproximativ 4,4 milioane de euro, iar Georgiei circa 445 de mii de euro în scopuri de apărare.

Banii destinați Ucrainei vor fi folosiți pentru proiecte care prevăd achiziționarea de echipamente de apărare, combustibil, echipament medical, deminare și alte echipamente militare de antrenament.

Georgia va direcționa banii către proiecte în domenii precum managementul crizelor, securitatea cibernetică, partajarea informațiilor, canalele de comunicare sigure și abilitățile de inginerie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.