Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia anunță o nouă arestare pentru 'spionaj în formă agravată' într-un dosar care a condus la o primă arestare în septembrie

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Autorităţile suedeze au anunţat o nouă arestare pentru ''spionaj în formă agravată'' într-un dosar care a condus deja la detenţia unui fost responsabil al serviciilor de informaţii din ţara scandinavă, transmite AFP.

Serviciul suedez însărcinat cu contraspionajul şi antiterorismul (Säpo) a declarat într-un comunicat că a arestat o persoană marţi într-o regiune din ''centrul Suediei''.

Ancheta, coordonată de un procuror din secţia specială pentru siguranţa internă, vizează ''acelaşi dosar'' care a condus la o primă arestare în 20 septembrie.

Această persoană arestată în urmă cu două luni fusese iniţial reţinută pentru spionaj, dar ulterior a făcut obiectul unei anchete preliminare pentru ''utilizarea neautorizată de informaţii clasificate'', potrivit Agerpres.ro.

Potrivit media suedeze, este vorba despre un înalt funcţionar şi fost responsabil în domeniul informaţiilor, cu vârsta în jur de 40 de ani.

Cotidianul Dagens Nyheter a relatat că acesta este un bărbat de origine iraniană naturalizat suedez care lucrat în cadrul Säpo şi în mai multe structuri de informaţii ale armatei suedeze, printre care KSI.

Faptele pentru care el este urmărit în justiţie au fost comise în perioada 2011-2015, conform procurorului de caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.