Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia CU OCHII pe CRIMA ORGANIZATĂ - Va numi un ambasador pentru a coordona lupta împotriva acestui fenomen la nivel internaţional

captura 220
crima organizata

Suedia va numi un ambasador pentru a coordona eforturile de luptă împotriva crimei organizate internaţionale, a declarat miercuri ministrul de externe Ann Linde, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Linde a anunţat şi alte măsuri de combatere a crimei organizate care are "legături peste hotare" cu prilejul anunţării programului de politică externă al guvernului în parlament.

Citeşte şi: 'ABANDONAT' de avocații săi, Liviu Dragnea petrece ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR în penitenciar - Ce s-a întâmplat în instanță

Şefa diplomaţiei suedeze a spus că ministerul ei poate ajuta autorităţile de aplicare a legii şi că ambasadele din Balcanii de Vest, Caucazul de Sud şi America Latină vor avea sarcina "de a monitoriza problema criminalităţii".

Suedia s-a confruntat în ultimii ani cu o creştere a numărului de schimburi de focuri şi al atacurilor cu bombă pe care poliţia le pune pe seama luptei pentru teritoriu între bande şi a traficului de droguri.

Citeşte şi: UPDATE ALERTĂ! Fostul primar al Piteştiului şi fiica acestuia, condamnaţi la opt, respectiv cinci ani, de închisoare cu executare în dosarul autobuzelor

De asemenea, este necesară cooperarea internaţională pentru a contracara crima organizată şi a ajuta alte ţări să combată traficul de arme, droguri şi corupţia, a mai spus Linde, menţionând agenţii precum Europol.

Hans Wallmark, din cadrul Partidului Moderat din opoziţie, a pus sub semnul întrebării eficienţa unui ambasador dedicat, afirmând că "trebuie să facem mai mult la nivel intern pentru a fi credibili".

"Este nevoie de mai mulţi poliţişti şi trebuie făcut mai mult pentru a criminaliza diferite forme de violenţe şi infracţiuni", a spus el.

Ann Linde a reafirmat, cu acest prilej, politicile de apărare ale Suediei. Ea a numit Uniunea Europeană "cea mai importantă arenă pentru politică externă şi de securitate".

"Niciun alt actor nu este un mai mare garant al economiei, securităţii şi păcii Suediei", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.