Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia extinde controalele la frontiere, ca urmare a riscurilor pentru securitate

https://pixabay.com
Suedia

Suedia a anunţat vineri că extinde controalele temporare la frontierele sale pentru încă şase luni, până în mai 2018, după măsuri similare adoptate joi de Danemarca şi Germania, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a fost informată despre decizie, a relatat vineri cotidianul suedez Sydsvenskan, citându-l pe ministrul justiţiei suedez Morgan Johansson. 

Autorităţile de la Stockholm au motivat decizia prin situaţia securităţii şi prin ameninţarea cu atacuri teroriste în Europa. 

Iniţial, controalele au fost introduse în noiembrie 2015 pentru a ţine sub control fluxul de migranţi proveniţi mai ales din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Măsura a fost extinsă de mai multe ori. 

Controalele frontaliere se realizează la terminalele de feribot din sudul Suediei, unde sosesc mulţi călători dinspre Germania şi Danemarca. De asemenea, sunt efectuate controale la podul Oresund, care leagă Danemarca de Suedia, folosit de mii de navetişti în fiecare zi. 

Una din măsurile de răspuns ale Uniunii Europene la criza refugiaţilor a fost posibilitatea ca statele membre să impună controale la frontiere în interiorul spaţiului de liberă circulaţie. Germania a primit în 2015 aproape un milion de migranţi, dar numărul sosirilor a scăzut drastic după închiderea rutei Balcanilor Occidentali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.