Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia începe să bată în retragere: ultimul stat european fără restricții severe se confruntă cu numeroase decese

Reuters
armata control coronavirus

Guvernul suedez conturează o nouă legislaţie care să îi permită să facă „paşi importanţi” în combaterea Covid-19, după ce abordarea lejeră a situaţiei a crescut îngrijorările că Suedia va deveni ţara scandinavă cu cele mai multe decese, scrie presa locală, citată de The Guardian.

Danemarca şi Norvegia s-au alăturat ţărilor care au impus restricţii de mobilitate, închizând graniţele şi instituţiile de învăţământ, iar Finlanda a izolat capitala Helsinki. Suedezii, în schimb, continuă să iasă în oraş, localurile fiind deschise, să meargă la cumpărături ori în saloane de înfrumuseţare, iar copii cu vârste sub 16 ani încă merg la cursuri.

Duminică, Suedia a raportat un total de 401 decese din cauza Covid-19 şi a recunoscut că amânarea raportărilor poate însemna că numărul este considerabil mai mare. Faţă de sâmbătă, creşterea numărului de decese a fost de 8%. Totalul este mai mare decât numărul înregistrat laolaltă de celelalte ţări nordice.

La 1 milion de locuitori, în Suedia au fost 37 de decese, comparativ cu Danemarca - 28, Norvegia - 12 şi Finlanda - 4,5.

Duminică, postul public de televiziune SVT a anunţat că, după un protest al partidelor din opoziţie, Guvernul social-democrat a abandonat planurile de a conduce prin decret trecând cu vederea Parlamentul.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.