Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia ne trimite înapoi cerșetorii

cersetor

În acelaşi timp, premierul Fredrik Reinfeldt a respins apelurile la interzicerea cerşetoriei.

Oraşul Goteborg se prezintă ca fiind 'blând şi mai uman' în legătură cu modul de gestionare al imigranţilor săraci din UE, a scris ziarul local Goteborgs Posten. Însă situaţia este departe de a fi doar albă sau neagră.

În 2010, serviciile sociale din Goteborg au plătit pentru trimiterea acasă a 28 de cerşetori. În 2013, numărul acestora a crescut la 93. Cea mai importantă creştere a fost în cazul cerşetorilor proveniţi din România. Între 2010 şi iulie 2014, Goteborgul a trimis acasă 135 de români. Norvegienii se află pe locul secund, cu 35 de persoane care au primit bilete gratuite de întoarcere acasă, şi Bulgaria, cu 23 de cerşetori trimişi în ţara de origine.

'Există o duplicitate în felul în care reacţionează municipalitatea', a declarat pentru GP Aaron Israelson, editor la revista locală dedicată persoanelor fără adăpost Faktum. 'Pe de o parte vor să fie percepuţi ca un oraş blând din Suedia, pe de altă parte continuă să evacueze persoane din diferite tabere şi să le trimită acasă'.

Dario Espiga, un responsabil social-democrat pentru problemele sociale în cadrul consiliului local, a afirmat că oraşul a fost 'generos' când i-a trimis acasă pe cerşetori. 'Este mai bine că s-au aflat acasă în primele trei luni de iarnă decât să fi stat aici fără o locuinţă stabilă', a remarcat el, catalogând criticile lui Israelson drept 'vorbe goale'.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.