Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia pregăteşte măsuri mai stricte pe fondul temerilor privind un al treilea val al pandemiei

Agerpres
suedia steag drapel

Guvernul Suediei a prezentat miercuri mai multe propuneri care ar permite închiderea temporară a centrelor comerciale, a sălilor de sport şi a altor locaţii pe fondul temerilor privind un al treilea val al pandemiei de coronavirus, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Propunerile sunt în conformitate cu puterile temporar sporite asumate de guvern şi considerate necesare în eventualitatea unui al treilea val de contaminări.

Ele vin pe fondul îngrijorărilor formulate de guvern cu privire la răspândirea celor mai transmisibile tulpini de coronavirus.

"Suntem îngrijoraţi de situaţie. Nu este sigur cum se va dezvolta şi există riscul unui al treilea val", a declarat ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă.

Noile propuneri vizează centrele comerciale şi locaţiile unde distanţarea socială este dificil de menţinut, cum ar fi saloanele de coafură, sălile de sport, centrele de înot şi restaurantele.

Citește și: VIDEO 18+ Imagini cu femeia care pică de la etajul 6 al unui bloc, pentru a scăpa din flăcări

Autorităţile locale ar putea, de asemenea, interzice accesul în locurile unde se poate produce aglomeraţie, cum ar fi parcurile publice.

Guvernul şi-a exprimat speranţa că propunerile vor intra în vigoare până pe 11 martie.

Suedia a prelungit recent până la sfârşitul lunii februarie interzicerea comercializării de alcool după ora 20:00.

O altă măsură recentă a fost cea de a împiedica companiile de turism să vândă mai mult de jumătate dintre locurile disponibile pe călătoriile cu autobuzul şi trenul pe distanţe mai mari de 150 de kilometri.

Suedia şi-a înăsprit treptat măsurile luate împotriva răspândirii noului coronavirus, printre acestea numărându-se limitarea la opt a numărului de persoane la reuniunile publice.

Până marţi, Suedia înregistrase aproximativ 617.000 de cazuri de COVID-19 şi 12.487 de decese asociate acestei boli la o populaţie de 10,3 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.