Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia prelungeşte recomandarea de evitare a călătoriilor în afara ţării, până la 15 iulie

Agerpres
suedia steag drapel

Guvernul suedez a anunţat miercuri că prelungeşte până la 15 iulie recomandarea adresată cetăţenilor de a evita călătoriile neesenţiale în afara ţării, în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei, transmit DPA şi AFP.

Recomandarea are drept cauze principale 'dificultăţile şi incertitudinile' legate de transportul internaţional, anulările de zboruri şi măsuri precum decizia recentă a Marii Britanii de a introduce 14 zile de carantină pentru persoanele venite din afara ţării, a explicat ministrul de externe Ann Linde, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Șef de poliție demis după ce a participat la o petrecere cu mai mulți interlopi în plină pandemie

În acelaşi timp, premierul Stefan Lofven a anunţat o uşoară relaxare a recomandărilor de călătorie în interiorul ţării, unde locuitorii vor putea face excursii la distanţe de până la două ore cu maşina.

'Aceasta nu înseamnă că totul este ca de obicei', a spus Lofven, îndemnând la 'bun-simţ şi multă precauţie'.

Johan Carlson, şeful Agenţiei de Sănătate Publică, a subliniat că astfel de deplasări nu ar trebui să implice noi contacte sociale sau întâlniri cu persoane vârstnice, pentru că acestea sunt un grup cu risc crescut.

Citește și: Lovitură de teatru! Prevederile stării de alertă vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial! Amendament neconstituțional

Rămân în vigoare regulile introduse în martie pentru restaurante, baruri şi cafenele, unde servirea se face doar la mese şi trebuie să se asigure o distanţă sigură.

În cazul adunărilor publice, se menţine limita de 50 de persoane.

Liceele şi universităţile sunt închise, iar predarea se face online, însă grădiniţele şi şcolile primare şi gimnaziale rămân deschise.

Citește și: Camera Deputaților a adoptat moțiunea simplă ‘Virusul Cîțu a infectat economia națională’

Guvernul suedez susţine că strategia sa în privinţa epidemiei este asemănătoare celor adoptate de multe alte ţări, chiar dacă Suedia nu a impus restricţii de circulaţie.

'Ieşirea din această pandemie este încă departe', a spus Carlson despre ştirile că alte ţări îşi relaxează măsurile de izolare socială.

Până miercuri, Suedia raportase în total 27.909 cazuri de COVID-19 şi 3.460 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.